AKTUELLT6/3 2015 Vårens kurs

Nu är det dags att anmäla sig till vårens lydnadskurs. Se mer information under rubriken "Västergårdens hundägareutbildning" i menyn.
8/3 2014 Vårens kurser

Nu är det dags att anmäla sig till vårens lydnads- och viltspårskurser. Se mer information under rubriken "Västergårdens hundägareutbildning" i menyn.
8/12 Utställning Stockholm

Vittra har tävlat på "Stora Stockholm". Hon vann veteranklassen och fick ck för domare Marianne Holmli.
7/9 Utställning i Söderköping

Vittra vann från veteranklass Bäst i rasen för domare Charlotte Jacobsson. :-)
Tävlade gjorde även Västergårdens Aron som vann unghundsklassen med Excellent samt Västergårdens Ådie som fick Very Good.
1/9 Rörligt viltspårprov ÖTK

1:a pris igen ökl för Vittra på rörligt viltspårprov idag.
24/8 Viltspårprov ÖTK

Vittra har också varit och tävlat viltspår i Svartebo. Hon lyckades jättebra och fick ett 1:a pris samt hederspris. Kul. Det var hennes 15:e 1:a pris.
18/8 Viltspårs-SM

Västergårdens Ådie med matte Marianne var i år uttagna att representera Östergötlands taxklubb vid viltspårs-SM för tax. Ådie gjorde ett jättebra jobb och spårade sig till ett 1:a pris och kom på 13:e plats. Han blev i och med detta även viltspårschampion! Gratulerar så mycket Marianne!!!
17/8 Utställning i Norrköping

Vid den internationella utställningen i Norrköping hade vi Vittra med samt att familjen Wall även hade anmält Västergårdens Paulina. Både Paulina och Vittra gick i veteranklass och Paulina slog till och blev Bäst i rasen medan Vittra blev 2:a bästa tik. På plats fanns även Västergårdens Abbe som fick VG idag för domare Kjell Lindström.
8/8 Höstens kurser

Nu är det dags att anmäla sig till höstens lydnads- och viltspårskurser. Se mer information under rubriken "Västergårdens hundägareutbildning" i menyn.
Utställningar våren 2013

Under våren har flera veteraner från Västergården utmärkt sig i utställningssammanhang. Västergårdens Paulina, 11 år gammal blev Bäst i rasen för domare Pamela Peat i Borås den 29/6 och kullsyskonen Vittra, Viking och Vilma 8 år gamla har också gjort bra ifrån sig. Vilma blev den 4 maj 4:e bästa tik med ck i Stockholm för Per-Harald Nymark och den 5:e maj 2 bästa tik med reservcert i Jälla för Cindy Pettersson. Därefter blev Vittra BIR samt BIS-2 för Carina Olsson i Mjölby (SvTK) den 2 juni och Viking BIM i Skara den 16 juni för domare Eva Jönsson.

Därefter har vi Vittrabarnen från senaste kullen som också har börjat visa upp sig på utställning i juniorklass. Antoinette blev 3:e bästa tik i Sätila för Ann-Christin Johansson 9/5, Abbe fick Excellent i Strängnäs för Anette Edlander 10/3, Alex (Svante) som bor i Norge blev 2:a bästa hane med ck på en utställning i mars och Aron fick VG i Norrköping 1/6 för Åke Cronander.

Vi gratulerar alla hundägare så mycket!
17/2 Vårens kurser

Nu är det dags att anmäla sig till vårens lydnads- och viltspårskurser. Se mer information under rubriken "Västergårdens hundägareutbildning" i menyn.
7/9 Rörligt spårprov ÖTK.

Vi har fått rolig info om att Västergårdens Ådie klarat att få sin andra spår-etta i öppen klass. Grattis Marianne. Nu är det inte långt kvar tills viltspårschampionatet är i hamn!
1/9 ÖTK Söderköping

I lördags var det dags att åka på Östergötlands taxklubbs utställning i Söderköping. Vi hade en bra dag och här nedan följer resultaten för de Västergårdare som ställdes ut:SEU(v)CH Västergårdens Xa, ägare Kajsa Grönborg, BIR samt BIS-3.

SEVCH Västergårdens Zeb, BIM, Ck samt SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!! HURRA!

NordU(v)CH SEVCH SE V-11 Västergårdens Vittra, 2:a bästa tik.

Västergårdens Ådie, ägare Marianne Lindblad, Excellent, 2 konk.

Västergårdens Aron, BIR-valp 4-6 månader.

Uppfödargrupp 1:a, HP samt Bästa uppfödargrupp.Zeb Svensk Utställningschampion samt 4:e placerad på Viltspårs-SM för tax 2012.
25/8 SM i viltspår.

Lördagen den 25 augusti arrangerades SM i viltspår för tax i Asa mellan Växjö och Lammhult. Ulla och Kajsa åkte dit för att tävla med Västergårdens Zeb som hade kvalificerat sig eftersom han vann SM förra året. Zeb spårade bra även detta år och kom denna gång på 4:e plats av 22 startande taxar. Jättekul att han lyckades så bra igen!
17/6 SkbTK Skara.

På Skaraborgs taxklubbs utställning i Skara blev SEU(v)CH SVCH Västergårdens Viking Bäst i rasen för domare Bertil Lundgren. Grattis Hans!
3/6 ÖTK Söderköping.

Vid Östergötlands taxklubbs utställning i Söderköping fanns två Västergårdare på plats för domare Anette Edlander. Västergårdens Ådie slog till med Excellent, CERT och BIR. Grattis igen Marianne!!! 2:a bästa hane blev Västergårdens Placido som är nästan 10 år gammal och kullbror till Paulina nedan. Grattis så mycket Lisbeth!
2/6 ÖKK Norrköping.

Västergårdens Ådie fick Very Good på kennelklubbens utställning i Norrköping. Domare var Bo Skalin.
27/5 VTK Karlstad.

Västergårdens Paulina som ägs av Familjen Wall har varit på taxklubbens utställning i Karlstad. Nästan 10 år gammal blev hon Best in Show samt även Best in show-veteran. Domare var Kjell Lindström. Vi gratulerar så mycket!!!
26/5 ÖTK Rörligt viltspårprov

På Östergötlands taxklubbs rörliga viltspårprov spårade Västergårdens Ådie till sig en 1:a öppen klass. Grattis Marianne!
12/4 Vi har fått valpar.

Läs mer under Födda valpar.
2/3 Vårens kurser.

Dags att anmäla till vårens viltspårs- och lydnadskurser. Läs mer under Västergårdens Hundägareutbildning i menyn.
1/3 2011 Årsmöte Östergötlands Taxklubb

Vid Östergötlands Taxklubbs årsmöte fick kennel Västergården Svenska Taxklubbens utmärkelsetecken - Medlemsmärket i guld för Exteriöruppfödare.

Kenneln fick också ta emot några vandringspriser från Östergötlands taxklubb för förra årets tävlande på viltspår och utställning enligt nedan:

100-års tallriken kombinationspris viltspår och utställning gick till Ch. Västergårdens Vittra.

ÖTK´s Ektaxen till bästa tax vid vårens rörliga spårprov gick till Ch. Västergårdens Vittra för 1:a pris med 42p och HP.

ÖTKs VP Spårmästaren samt Ditrix minnespris gick till Ch. Västergårdens Zeb för 1:a pris med 42p, HP vid det ordinarie spårprovet i Åtvidaberg.
Ditrix kennels VP till provets bästa Östgötaägda taxtik gick till Västergårdens Vittra för 1:a pris 42 p, HP vid samma prov.

Kennel Härsmes pris till bästa tax i anlagsklass vid höstens rörliga prov gick till Västergårdens Ådie, Godkänd 42p. Ägare Marianne Lindblad.

Västergårdens Vittra är också uttagen att representera ÖTK vid viltspårs-SM 2012. Vittra är mor till förra årets SM-vinnare Västergårdens Zeb.
7/9 2011 Viltspårprov

Idag har vi fått rapport om att Västergårdens Ådie klarat godkänt på anlagsklass viltspår. Bra jobbat Marianne!
3/9 2011 Utställning i Söderköping ÖTK

Första helgen i september hade vi anmält Zeb, Vittra och Xa till Östergötlands taxklubbs egen höstutställning. Domare var Pia Lundberg. Bäst gick det för Vittra som fick Exellent, ck och som sedan slutade som 3:e bästa tik. Zeb och Xa fick också Excellent men fick nöja sig utan ck idag.
27/8 2011 Ordinarie viltspårprov i Svartebo ÖTK

På lördagen åkte vi till Östergötlands taxklubbs ordinarie viltspårprov i Svartebo. Svartebo är ett prov med hög trivselfaktor så dit åker vi mer än gärna varje år. Solen sken och många trevliga människor fanns det att fika ihop med :-) Ulla tävlade med Vittra och Zeb i vanlig ordning och båda gick till 1:a pris. Vittra även med full poäng. Det var hennes 14:e första pris. Ida tävlade med sin dogo argentino Ior och han knep också ett 1:a pris.
20/8 2011 Svensk vinnarutställning i Norrköping ÖKK

Västergårdens Vittra Svensk Vinnare 2011

Östergötlands kennelklubb anordnade denna helg svensk vinnarutställning i Norrköping. Det var 20 anmälda korthårsnormaler och vi tävlade med Västergårdens Vittra. Hon blev bästa tik, BIM samt i och med detta Svensk vinnare 2011 för australiensiske domaren Steven Seymoure. Jättekul! Debut i juniorklass gjorde även Västergårdens Ådie med ägare Marianne som fick en fin kritik och priset Very Good.
7/8 2011 SM i viltspår för tax

Västergårdens Zeb vinnare av SM i viltspår!!!!!!!

Idag gick viltspår-SM av stapeln i skogarna kring Laxå. Arrangör var Örebro läns taxklubb och det var 39 deltagande taxar. Ulla och Kajsa åkte dit för att tävla med Zeb då han kommit med som reserv. Zeb som bara är två år gammal spårade som aldrig förr och vann hela SM tillsammans med trävhårstiken Disa. Båda dessa hundar fick maxpoäng och gick efter lång överläggning inte att skilja åt utan båda fick bli vinnare. Otroligt kul och nästan olidligt spännande prisutdelning.SEVCH Västergårdens Zeb
3/8 Dags för höstens kurser

Information om höstens kurser finns nu under Västergårdens Hundägarutbildning i menyn.
12/6 2011 ÖTK Linköping

Västergårdens Vittra Best in Show!

Idag var det dags för Östergötlands taxklubbs årliga vårutställning i Vidingsjö, Linköping. Vi hade anmält Zeb, Vittra och Xa för domare Karl-Erik Johansson. Zeb fick cert igen och blev BIM. Xa blev 2:a bästa tik och Vittra tog storslam idag, blev först Bäst i rasen och lite senare på dagen även Best In Show!!!SEU(v)CH NUCH FINUCH NORDU(v)CH SEVCH Västergårdens Vittra
9/6 2011 ÖTK Rörligt spårprov

Zeb svensk viltspårschampion!
Vid Östergötlands taxklubbs rörliga spårprov tävlade Ulla med Vittra och Zeb. Båda två gick till första pris med maxpoäng. Vittra även med HP. Zeb har nu maxpoäng på alla sina 3 ettor som ingår i championatet.
5/6 2011 ÖKK Norrköping

Idag ställde vi ut Zeb på Östergötlands kennelklubbs utställning i Norrköping. Zeb tog idag sitt andra cert och blev BIM för spanske domaren Enrique Mate Duran. Med på bilden även BIR-tiken Bikarol's Fearless Xera. Foto från Meta Hellqvist.28/5 2011 ÖTK Åtvidaberg

Vid Östergötlands taxklubbs ordinarie viltspårprov i Åtvidaberg tävlade vi med Vittra och Zeb. Dagen blev lyckad och både Vittra och Zeb fick 1:a pris i öppen klass med 42 poäng och hp. Zeb blev dessutom provets bästa hund! :-D
21/5 2011 ÖlTK Ånnaboda

På utställningen i Ånnaboda hade vi Zeb med. Han fick Excellent och kom trea i konkurrensen med denna kritik för domare Mats Jonsson: "Kraftfull hane. Goda proportioner. Bra huvud och uttryck. Mkt bra hals och rygg. Bra kors och svans. Välformad bröstkorg. Bra vinkling och benstomme. Rör sig med bra steg."
8/5 2011 UTK Jälla

Den 8:e maj hade vi anmält till Upplands taxklubbs utställning i Jälla. Det blev första utställningen för i år. Vi hade med oss Zeb och Vittra för domare Kjell Lindström. Zeb tog sitt första cert och blev BIM och Vittra blev bästa tik och knep sedan Bäst i rasen. Det var 14 korthårsnormaler anmälda. I BIS-finalen var samtliga nio rasvarianter representerade och Vittra spurtade där till sig en BIS-2 placering. Kul!5/3 2011 ÖTKs årsmöte

Vid Östergötlands taxklubbs årsmöte fick Västergårdens Zeb vandringspriset ÖTK´s VP spårtrofén för att ha blivit bästa tax vid höstens rörliga spårprov 2010.Umla har flyttat till Ljungsbro och trivs utmärkt hos sin nya familj.15/3-2011 Dags för vårens kurser!

Information om vårens kurser finns nu under Västergårdens Hundägarutbildning i menyn.18/12-2010 SKK Stora Stockholm

Till Stora Stockholmsutställningen hade vi med oss Vittra och Zeb att ställa ut för domare Kresten Scheel från Danmark. Vittra gick i topp bland tikarna och blev sedan BIM. Jättekul. Zeb fick en etta i jaktklassen och kom 3:a i konkurrensen.26/9-2010 ÖTK Rörligt spårprov


Vid Östergötlands taxklubbs rörliga spårprov startade Zeb i öppen klass. Det gick jättebra och Zeb fick ett 1:a pris med 42 poäng för domare Gunnar Lönnberg.12/9-2010 Skara

På taxklubbens utställning i Skara fanns Västergårdens Viking med och blev Bäst i rasen för domare Siv Bengtsson. Grattis Hans!

5/9-2010 Söderköping

På Östergötlands taxklubbs utställning i Söderköping hade vi tre hundar på plats för domare Agneta Pamp. Vittra lyckades bäst och blev Bäst i rasen och senare på dagen BIS-4. Hennes kullbror Viktor lyckade också bra och slutade som BIM. Som 2:a bästa hane placerade sig vår junior Zeb.28/8-2010 Svartebo

I dag var det dags för viltspårprov i Svartebo. Vittra lyckades bäst och knep ett 1:a pris i öppen klass, hennes 12:e första pris. Zeb var också med och fick ett 2:a pris idag.21/8-2010 Norrköping, SKK

21 augusti var det dags för Östergötlands kenneklubbs utställning i Norrköping. Domare: Bengt-Åke Bogren. Vi hade Vittra och Zeb med oss. Zeb fick nöja sig med en 1:a i juniorklassen idag och Vittra slog till och blev Bäst i rasen.

8/8-2010 Hove, Norge, Nordisk segrarutställning för tax

Den 7 augusti åkte Ulla och Kajsa till Norge för att tävla på nordisk segrarutställning för tax. Med på resan var Västergårdens Zeb, Vittra och Xa. Vi hade en bra dag för domare Elisabeth Rhodin. Xa fick ck och kom 3 i brukshundklassen och Vittra blev 4:e bästa tik av totalt 19 tikar. Zeb lyckades allra bäst och blev Bäst i rasen från juniorklass av 31 korthår samt BIS-2. Fantastiskt kul!

Xa
Vittra
Zeb
12/6-2010 Avesta Svensk Vinnare 2010

Den 12/6 hölls årets Svensk Vinnare i Avesta, domare på taxar var Hans Almgren och idag och vi hade INTU(v)CH, NOUCH, SEU(v)CH Västergårdens Paulina och SEU(v)CH Västergårdens Xa på plats, Västergårdens Paulina slog till och blev dagens BIM hund och därmed även SV-2010, Västergårdens Xa fick CK och placerade sig som 4:e bästa tik.
Stort grattis Eva, Charlotte och Ulf Wall till Paulinas fina resultat! Vi får även säga grattis till Paulinas son Stubbkärrs Nikodemus som tog BIR:et och även han SV-2010 denna dag!7/6-2010

Vi har hunnit med några fler tävlingar till sedan sista uppdateringen, här kommer resultaten.

Den 6/6 höll Östergötlands Kennelklubb sin utställning i Norrköping, Västergårdens Xa var där och tävlade och blev dagens BIR-hund och i finalen slutade hon som BIG-R.

Den 5/6 var årets första ras special för Östergötlands Taxklubb i Linköping, domare var Marita Krantz och BIR tog Västergårdens Xa och sedan även BIS-1, och Västergårdens Zeb slog till och blev BIM.

Västergårdens Zeb har även den 8/5 hunnit med ett viltspårsprov för domare Gunnar Lönnberg, resultatet blev Godkänd i anlagsklassen med 42 poäng och HP!

Xa var även den 24/4 på SKK:s utställning i Västerås där hon för domare Ewa Nielsen blev BIR och i finalen BIG-R


SE U(v)CH Västergårdens Xa.30/3-2010

Den 14/3 var det dax att entra ringen för första gången i år för SU(v)CH Västergårdens Xa, det bar av mot Köping på taxklubbens utställning för domare Eva Jönsson.
Eva gillade våran Xa och hon blev därmed BIR med kritiken:

"En championtik av hög kvalitet.
Feminint huvud med bra proportioner och uttryck.
Utmärkt front
Utmärkt över- och underlinje.
Bra benstomme.
Rör sig med parallella rörelser samt välburen svans.
En tik som bär sin titel med heder!"


Sedan fick vi vänta in dagens finaler, det var ett starkt startfält med många fina hundar, i BIS-finalen dömde Bertil Lundgren och resultatet blev till slut en BIS-4:a placering.

Vill även passa på att grattulera till Kajsas dvärgtax Vilma som idag blev 2:a bästa tik med sitt första Cert!

Nöjda åkte vi hemmåt Kajsa och jag (Ida)

*********************************

Den 15/3 var det dags för Östergötlands Kennelklubbs årsmöte, med i tävlan om årets Östgötamästare och Årets Allroundhund var SU(v)CH Västergårdens Xa som är samägd med Kajsa Grönborg, Xa lyckades med meriter som BIS-1 på Östergötlands Taxklubbs utställning i Linköping våren 2009, BIG-2 på SKK:s utställning i Askersund 2009 samt två första pris på viltspårsprov på Östergötlands Taxklubb under hösten 2009 vinna titeln Årets Allroundhund.

I tävlan om årets Östgötamästare blev Xa placerad på en 4:e plats.

Stort tack till Kajsa som var där och visade fram Xa på ett så bra sätt!!16/3-2010

Nu är det dags för vårens dressyr- och viltspårskurser, mer information om kursutbudet och anmälan hittar ni under Västergårdens hundägareutbildning i menyn.4/11-09

Västergårdens Xa och Västergårdens Umla har under hösten lyckats jobba till sig dom åtråvärda första prisen i öppenklass spåren och har därmed blivit Svenska Utställnings Champions.19/9-20/9-09

Västergårdens Xet har varit i spårskogen och har lyckats under en och samma helg bli både Godkänd i anlagsklass spår 2009-09-19 och få ett 1:a pris i öppenklass 2009-09-20 på SDK i Dalsland.

Stort grattis till Xets ägare, vi är så glada och stolta!6/9-09Su(v)ch, Svch Västergårdens Viking har varit på utställning i Skara där han blev dagens BIM hund för domare Siv Bengtsson.5/9-09

Intu(v)ch, Su(v)ch Västergårdens Paulina har varit i Kristinehamn på utställning och har för domare Ingrid Andersson placerat sig som 2:a bästa tik.5/9-09

Idag har det varit utställning arrangerad av Östergötlands Taxklubb i Söderköping, domare för dagen var Kjell Lindström och han gillade våra hundar.

Först ut var SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viktor i championklass, han fick CK och vann klassen.


SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viktor

Sedan var det dags att "damma av" INTU(kv)CH, NORDU(kv)CH, SVCH, SV-04, SV-06, SV-07 Västergårdens Noak som idag gick i veteranklass, Noak fick CK och vann klassen, i tävlan om bästa hane drog Noak det längsta strået och Viktor placerade sig som 2 bästa hane.


INTU(kv)CH, NORDU(kv)CH, SVCH, SV-04, SV-06, SV-07 Västergårdens Noak

Även Västergårdens Xa var med och hon blev dagens bästa tik och sedan även BIR och Noak BIM.
I BIS-finlen placerade sig Västergårdens Xa slutligen som dagens BIS-3:a.
Även Västergårdens Noak placerade sig i Veteran finalen och blev BIS-2 veteran.

Tack till alla valpköpare för en trevlig dag och för att ni visar era hundar på ett så bra sätt!29/8-09

Idag har vi varit på det ordinarie viltsprårsprovet i Svartebo.

Dagens resultat varierade lite, SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viking fick ett första pris med 42 poäng, SU(v)CH SVCH Västergårdens Jessika fick ett första pris med 35 poäng, tillägas bör att Jessika har passerat 11 års strecket, det är bra jobbat av en äldre dam =)
Västergårdens Xa och SU(v)CH SVCH Västergårdens Viktor fick idag varsin nolla.

Stort grattis till Hans och Kajsa till era duktiga hundar.16/8-09

Västergårdens Jessika (Svea) har varit i Timrå för att delta på Svenska Taxklubbens Viltspårs SM, hela 37 taxar kom till start i ett regningt Timrå, av dessa 37 var det hela 21 hundar som gick till första pris och en av dessa var "Svea", med 73 poäng av 80 möjliga placerade sig ekipaget Svea och Kajsa på en 13:e plats med omdömet "En bra spårhund"

Vi är jätte stolta över Kajsa och Svea som nu är 11 år gammal och "still going strong".9/8-09

Dagen har tillbringats i Askersund med strålande resultat för Västergårdens Xa, dömde gjorde Göran Hallberger. Xa knep BIR:et och blev slutligen BIG-2:a.

11/7-09

Var vi i Tvååker, med oss hade vi Västergårdens Xa som ställdes för domare Walte Van Den Broeck, Xa fick CK och placerade sig som 2:a i jaktklassen och sedan som dagens 4:e bästa tik.27/6-09

Idag har Västergården Xa varit på Nordisk Segrarutställning i Norrtälje, domare var Paulina Sjöholm, tyvärr var Xa skendräktig idag men fick ändå CK i jaktklassen och placerade sig som 1:a i klassen.7/6-09

Idag var det dags för Östergötlands Kennelklubbs utställning i Norrköping, även idag gick det bra för Västergårdens Xa som knep BIM rosetten för domare Per Lundström.
Även Västergårdens Xet var med i Norrköping och fick en 1:a ökl.

Vi vill även säga stort grattis till BIR hunden Stubbkärrs Nikodemus (som är efter Västergårdens Paulina) som även blev dagens BIG-4.


Västergårdens Xa, Stubbkärrs Nikodemus, Stubbkärrs Natalia och SU(v)CH Stubbkärs Naima (alla dessa tre efter Västergårdens Paulina) deltog sedan i avelsgrupp efter Dualis Csardas. Gruppen blev Best in Show avelsgrupp.6/6-09

Den 6 juni var det dags för Östergötlands Taxklubbs vårutställning, domare för dagen var Hans Almgren och från oss tävlade SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viktor och Västergårdens Xa, Västergårdens Viktor blev dagens BIM hund och Västergårdens Xa blev BIR och i finalen tog hon sig hela vägen till BIS-1 med "vår" handler Kajsa =)


Domare Hans Almgren, Kajsa och Västergårdens Xa.

Vi får även säga grattis till Kajsa som med sin dvärgtax Vilma som blev BIS-1 valp idag.16/12-08

Den 6/12-09 var vi i Stockholm på årets sista utställning, med oss hade vi Väastergårdens Ymer och Västergårdens Xa,
på plats fanns även Västergårdens Xet.

Domare för dagen var Eva Jönsson.
Först ut i Jaktklass var Västergården Ymer som fick ett första pris, sedan var det dax för Västergårdens Xa i Jaktklass där hon fick CK, även Västergårdens Xet fick ett CK i öppenklassen, i tävlan om dagens bästa tik placerade sig Xet på en fjärde plats och Xa på en femteplats.
Detta var som sagt årets sista utställning, nu tar vi lite jul och nyårs ledigt och ser fram emot kommande planer för 2009.20/11 Valpar planeras

Valpar planeras på SU(v)CH, NUCH, FINUCH, NORDUCH, SVCH Västergårdens Vittra, mer information hittar du under Planerade Valpar i menyn.18/11 Viltspårs SM 2009

Nu är årets viltspårsprover i ÖTK över och man har räknat ihop poängen på alla dom hundar som tävlat och kommit fram till vilka som lyckats bäst och kommer därmed att få representera Östergötland i 2009 års SM i viltspår, och vi är jätte glada över att få ha Västergårdens Vittra som ordinarie tävlande och Västergården Jessica som reserv !!

Västergårdens Vittra
SU(v)CH, NUCH, FINUCH, NORDUCH, SVCH Västergårdens Vittra

Det blev ombytta roller då Västergårdens Jessica var med i årets (2008) SM och slutade på en hedrande 9:e plats av 40 tävlande och Västergårdens Vittra var då reserv.8/10 Viltspår

Ymer har återigen varit duktig i spårskogen och fått ytterligare ett första pris i öppenklass spår. Nu hoppas vi på den sista för det Svenska Viltspårs Championatet.
Domare var Gunnar Lönnberg.

Åland 27/9-08

Den 26/9 bar det av mot Grisslehamn och båten som skulle ta oss vidare till Åland där den årliga internationella kennelklubbs utställningen skulle hållas.
Jag (Ida) och min kompis Malin åkte med 5 hundar i bilen, varav jag hade två med mig, Västergårdens Vittra och min Dogo Argentino Blanco Pirata West N`Pearls (Lyra) fullpackat alltså =), Vid båten mötte vi upp flera hundvänner.
När folk och fä väl var på plats så avnjöt vi en god buffé på båten.
Resan gick väldigt smidigt och när vi kom fram låg hotellet nära och det gjorde även utställningsplatsen.
När vi checkat in och fått in alla våra grejer på hotellrummet tog vi ett glas vin i den mycket mysiga och hemtrevliga hotell baren.


Jag, Carina och Tomas på hotellet.Lyra trivs med hotell livet =)

På lördags morgon så var det att kliva upp tidigt, morgon rasta alla hundar, slänga i sig lite frukost och bege sig mot utställningsplatsen.
En suverän utställningsplats, med bra parkering nära utställningshallen, jätte bra underlag att visa hundar på (det brukar ju vara lite si och så med det på inomhusutställningarna)
När vi släpat in alla grejer så hann vi sitta och pusta ut en liten stund.

Och resultaten då ?
Det gick kanon!

Vittra vann jaktklassen och placerade sig som 2:a bästa tik för domare Leif Lehmann Jörgensen från Danmark och fick Cert och blev därmed Finsk och Nordisk utställningschampion, hon är så kul att visa alltid lika positiv, glad och sprallig.


SU(v)CH, NUCH, FINUCH, NORUCH, SVCH
Västergårdens Vittra

Och min Lyra sprang in och blev BIR för domare Carl-Gunnar Stafberg från Sverige.


SUCH, DKUCH, FINUCH, NORUCH, INTUCH, SVCH, FINJV-05
Blanco Pirata West N`Pearls.


Jag med Lyra i finalringen i tävlan om BIG i grupp 2.

Eftersom båten inte gick hemmåt förän framåt kvällen så kunde vi sitta i lugn och ro och titta på finalerna.
Resan hem gick bra, men man var riktigt trött när jag väl landade på kudden hemma mitt i natten

Men vad gör väll det när man kommer hem med så bra resultat =)Viltspår

Nu har Kajsa och Svea (Västergårdens Jessika) åter varit ute i skogen och gått vilttspårs prov med strålande resultat.
Den 21/9 var dom i Östra Harg för att gå spår för domare Markus Eriksson vilket gick kanon, ett förstapris med 42 poäng lyckades dom kamma hem.
Här kommer omdömet från Markus:
"Spårar bra hela spåret, En kanonhund."

Och inte nog med det, den 28/9 startade dom på ytterligare ett spår i Bråddebo för domare Mats Medbrandt även då ett förstapris med 42 poäng.
Här kommer Mats omdöme:
"En utmärkt spårhund och ett utmärkt samarbete mellan förare och hund"

Iom detta så har Svea och Kajsa nu tagit 20 1:a pris, och då är ett av dessa 1:a priser taget på Viltspårs SM 2008 !
Det tåls även att sägas att Svea nu är 10 år fyllda, och fortfarande en enormt motiverad och duktig spårhund.

Vi är så tacksamma och stolta för allt jobb du lägger ner på dina hundar Kajsa =)Islandshästar

Nu är vår hemsida som handlar om vår Islandshästavel klar, välkomna in på ett besök.
Ingelstad Islandshästar.

SM viltspår

I år hölls SM i viltspår för taxar i Ansgarsgården som ligger strax utanför Flen, 40 spår var utlagda till 40 startande ekipage på marker i Harpsund.
En av Östergötlands representanter till årets SM var SU(v)CH, SVCH Västergårdens Jessica (Svea) med matte Kajsa.
Kajsa och Svea gjorde ett strålande jobb och fick ett första pris med 76 poäng av 80 möjliga.


Kajsa och Svea gör sig beredda att ta sig an spåret,
här tillsammans med domare Eva Brenkle Hangren.


Med sina 76 poäng placerade sig Svea som provets bästa korthårs tax och hamnade på en hedrande 9:e placeraing av dom 40 deltagande hundar, Svea var även det enda korthåret med ett första pris.


Svea leker med sin belöning, klöven.

Här kommer domare Eva Brenkle Hangrens motivering:

En mycket motiverad hund som arbetar i ett bra tempo,
är målmedveten och envis i en terräng som passar hopphästar!
Fint samarbete hund förare.


Stort Grattis Kajsa till ditt och Sveas strålande arbete i skogen!Utställning i Söderköping

Den 6/9 infann vi oss i ett regnigt Söderköping på Östergötlands Taxklubbs höstutställning.
Domare denna dag var Ingrid Andersson och totalt var där 90 anmälda taxar.

Först ut i ringen var Västergårdens Ymer i juniorklass där han fick en 1:a med Hp.

Västergårdens Ymer

Sedan var det dags för bröderna Västergårdens Viking och Västergårdens Viktor i championklassen, Viktor vann klassen och slutade sedan som bästa hane och dagens BIR hund, Viking fick CK och placerade sig som 4:e bästa hane.

SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viktor

Västergårdens Viking
SU(v)CH, SVCH Västergårdens Viking

Därefter var det dags för tjejerna, Västergårdens Xa gick i jaktklass och fick idag nöja sig med en 1:a.
I championklass var Västergårdens Vittra anmäld, hon vann sin klass och slutade som 2:a bästa tik.

SU(v)CH, NUCH, SVCH Västergårdens Vittra

I veteranklass hade Magnus "dammat av" Västergårdens Lisa som var på mycket glatt humör och knep CK och blev BIR veteran och placerade sig som 3:a i bästa tikklassen.

Vi visade även en uppfödargrupp med hundarna Ymer, Viktor, Vittra och Lisa (tre kombinationer) som fick en 1:a med HP av Ingrid.

Sedan var det bara att sätta sig i spöregnet och invänta finalerna, och det var väl värt väntan.

Uppfödargruppen placerade sig som BIS-1.
Lisa placerade sig som BIS-3 Veteran.
Och Viktor travade in och blev dagens BIS-1:a.

Stort grattis till Jon och Theres till Viktors framgångar både i utställningsringen och i spårskogen.

Och stort tack till alla valpköpare som aktiverar och jobbar med sina hundar så flitigt.Viltspår prov i Svartebo

Den 30/9 var ett helt gäng "Västergårdare" anmälda till det ordinarie viltspårs provet i Svartebo, dagen bjöd på perfekt spårväder och strålande resultat.

Här kommer dagens samtliga resultat.

Västergårdens Ymer 1:a pris med 40 poäng.

Västergårdens Jessika 1:a pris med 42 poäng.

Västergårdens Vittra 1:a pris med 42 poäng.

Västergårdens Viktor 1:a med 42 poäng och blev därmed även Svensk Viltspårs Champion !! vi hurrar och gratulerar här i Risinge !!

Västergårdens Viking 1:a pris med 42 poäng och HP och blev även provets bästa tax och tvåa i tävlan om provets bästa hund av totalt 22 tävlande, Grattis Hans till ditt strålande jobb med Viking !!

Hans och VikingHelgkurs 19-21/9

Nu är datum satt för höstens helgkurs i lydnad.
Denna kurs är för dig som har svårt att ta dig tid en gång i veckan, vi erbjuder dig en intensivkurs under en helg.
Målet med kursen är att få en mer uppmärksam och lydig hund, som går att kontrollera i alla situationer.
Vi tränar mycket med störningar, krav och beröm.

Kursen hålls den 19-21 september, alltså fredag kväll till söndag eftermiddag.
Kursavgiften är 1500 kr.

För anmälan kontakta
Ulla Stockberg
0705-241483.


Bilder från en tidigare helgkurs med störning.Framgångar i utställningsringen.

Nu har det hänt mycket på utställnings fronten, vi kan börja med resultaten från den internationella utställningen i Askersund, dit var Västergårdens Xa och Västergårdens Ymer anmälda, Xa föll domaren i smaken och tog hem BIR och CERT, Ymer fick en 1:a med Hp, i finalringen travade Xa hem BIG-4 placeringen.

Xa i Final ringen i Askersund.


Ymer med sin sprudlande energi i ringen.

Helgen efter var det dax för Norrköping och Nyköpings utställningarna, även dit var Xa och Ymer anmälda, i Norrköping kammade Xa hem BIR och CERT och Ymer fick nöja sig med ett andra pris, han föll inte domaren i smaken, i finalringen placerade sig Xa som BIG-R.


Xa BIG-R i ett regnigt Norrköping

Till Nyköping åkte Kajsa med Xa och Ymer som vanligt visade Kajsa hundarna proffsigt och resultaten blev 2:a bt med CERT för Xa och BIM till Ymer.
Kurser

Nu kan vi även erbjuda "Drop-in" kurs i lydnad, för mer information läs under Västergårdens Hundägarutbildning i menyn.
Kurser

Snart är det dax för höstens kurser, vi har lagt ut info om kommande kursprogram under Västergårdens Hundägarutbildning i menyn.
Välkommen men din anmälan eller frågor till Ulla Stockberg på telefon 0122-211 34 eller 0702-62 11 74.
Först till kvarn!Instruktörsutbildning lydnad steg-3, Mentalkunskap

Så kom jag då iväg på den efterlängtade steg-3 utbildningen,
i Svenska Jägareförbundets regi med kursledarna Barbro Börjesson, P-O Eriksson och Håkan Sköld.
Mer information om hur utbildningen var kan du läsa HÄR.Int. Utställning i Norrköping

Västergårdens Viktor deltog på SKK utställningen i Norrköping där han kammade hem BIR, CACIB och sista CERT:et till Utställnings Championatet för domare Ralf Campbell, Stort grattis till Jon och Therese till championhunden.Västergårdens Gordon 1996-2008

Gordon har gått ur tiden. Vid 12 års ålder somnade han stilla in. Han var pigg och glad ända fram till slutet. Vi blev alla chockade och överraskade, men vi är tacksamma för de fina år vi haft tillsammans.


INTU(V)CH NU(V)CH S VCH SU(V)CH
Västergårdens Gordon
Framgångar på Linköpingsutställningen!

Lars Widén tyckte om Xa då Kajsa visade henne i Linköping på Östergötlands Taxklubbs utställning. Inte bara BIR, vilket innebar ett Cert för Xa, utan även BIS-1 placerad! Västergårdens Ymer fick 1 Hp i juniorklass, och Västergårdens Vittra tog ett CK i Championklassen och slutade som andra bästa tik. Jättekul tycker vi, och stort tack till Kajsa som tog med sig alla våra jyckar till utställningen då det var full fart med helgkurs här i Risinge.Full fart i spårskogen!

Västergårdens Xa och Västergårdens Ymer klara med anlagsklasspår!
Även Västergårdens Viktor har varit aktiv och fixat sitt andra första pris i Öppen klass. Nu tränar vi vidare inför höstens spårprov, och särskilt ordinarie spårprov som ÖTK arrangerar i Svartebo.
Svea (Västergårdens Jessica) har även hon varit på rörligt spårprov och kammade hem ytterligare ett första pris.

På det ordinarie spårprovet i Åtvidaberg fick Västergårdens Vittra ett första pris med 42 poäng och HP för domare Göran Stoltz och blev därmed provets bästa tax.
Västergårdens Xa BIR i Stockholm!
Domaren Morgen Slot Hansen från Danmark tyckte om Xa och placerade henne som BIR
bland korthårsnormalerna och sedan på en Reserv-placering i gruppen.
Ett STORT tack till Kajsa som visade Xa så fint, till denna topplacering!

Västergårdens Xa och Kajsa i ringen
Hund 2007, Stockholm i december
Det vart CK för Vittra, Umla och Noak "Hugo" i Stora Stockholm,
för domaren Juan Naveda Carrero, tyvärr fick Viktor bara en 2:a.
Jättesynd eftersom det bara är ett Cert som fattas för championatet.
Men vi hoppas att ni tar nya tag, Therese och Jon!
TACK ALLA VALPKÖPARE!
Ni är många som arbetar aktivt med era hundar både i skogen och i utställningsringen,
och det uppskattar vi som uppfödare mycket!
Så ett STORT tack till er allihop!
Första ettan klar!
Västergårdens Viktor och husse Jon har klarat första 1:an i Öppen klass på viltspår,
stort grattis, hoppas att ni jobbar vidare på detta toppenvis!
Söderköping 2007-09-02
Resultat från Östergötlands taxklubbs utställning i Söderköping, då Siv Bengtsson dömde korthåren:
Västergårdens Vittra- 1 CK, BIR, BIS-1
Västergårdens Viktor- 1 Cert, BIM
Västergårdens Viking- 1 CK, 2 bhkl
Västergårdens Xet- 1:a Hp
Västergårdens Xandra- 1:a
Västergårdens Gordon- Bästa Veteran KH
Västergårdens Roxette- 2:a

Utställningens bästa uppfödargrupp!

Stort grattis till Lotta med vackra Charlie (Dualis Csardas) som med avkommorna
Vittra, Viktor, Viking och Xet blev utställningens vackraste avelsgrupp!

Bästa uppfödargrupp
GRATTIS HANS OCH VIKING!
Som har utställningschampionatet i hamn!
Och lika stort grattis till viltspårschampionatet!
TOPPEN RESULTAT I RANSÄTER!
Söndagen 29 juli spenderade jag (Elin) och syrran i Ransäter på Värmlands kennelklubbs utställning.
Med oss i bilen hade vi Västergårdens Xa, som skulle starta i unghundsklass och Hoppjerkers Polka som
gjorde debut i officiell klass, juniorklass.
Det blev en jättekul dag, då Xa tog BIM för Anette Edlander med en toppenkritik och Polka fick en 1:a för Lars West.
BIR bland taxarna blev vackra veteranen Stubbkärrs Domingo, extra stolta är vi eftersom vi har pappa Gordon här hemma.

Stubbkärrs Domingo och Västergårdens Xa
Vackra BIR och BIM hundarna
STORT GRATTIS TILL THERESE OCH JON, MED VÄSTERGÅRDENS VIKTOR
Framgångar i utställningsringen på SKK:s utställning i Norrköping.
Domaren Bjarne Sörensen tyckte om Viktor, första Certet i hamn och BIR.
I gruppfinalen blev det BIG-4 och vi jublar och gratulerar här i Hagen!
RESULTAT FRÅN UTSTÄLLNINGEN I LINKÖPING!
Den årliga utställningen som Östergötlands Taxklubb ordnar i linköping dömdes
i år av Markku Moilanen. Vi hade med oss ett helt gäng taxar, jag hoppas att jag får med
alla resultat här nu och inte glömmer någon!

VÄSTERGÅRDENS XA: 1 CK, BIR, BIS-2 (oväntat! Och otroligt kul!)
VÄSTERGÅRDENS NOAK: 1 CK, BIM
VÄSTERGÅRDENS VITTRA: 1 CK, CERT, BLEV CHAMPION!
VÄSTERGÅRDENS UMLA: 1 CK, CERT
VÄSTERGÅRDENS XET: 1 CK
VÄSTERGÅRDENS JULIA: 1 CK, BÄSTA VETERAN
VÄSTERGÅRDENS JESSIKA: 1 HP I VETERANKLASS
VÄSTERGÅRDENS VIKTOR: 1:A
VÄSTERGÅRDENS QORNELIA: 1:A
UPPFÖDARGRUPPEN FICK 1 HP OCH BLEV UTSTÄLLNINGENS VACKRASTE GRUPP
De som gick i uppfödargrupp: Noak, Julia, Umla & Xa

Stort grattis till alla valpköpare till deras framgångar!

Svensk Vinnare 2007!
I helgen 12-13 maj gick Svensk Vinnare-utställningen av stapeln i Österbybruk.
Dömde tax gjorde irländaren Seamus Oates, och Västergårdens Noak föll honom i smaken.
Det blev BIR och en ny svensk vinnar-titel för Kajsas Hugo.
I gruppfinalen placerade sig sedan Hugo och Kajsa på 5:e plats.

Stort grattis!
Foto: Per Undén
Västergårdens Noak
___________________________________________________________________________________________________

Spårprov i Åtvidaberg!
Västergårdens Vittra: 2:a pris
Västergårdens Jessika (Svea) 1:a pris
Västergårdens Noak (Hugo) 2:a pris
Västergårdens Qornelia 3:e pris
___________________________________________________________________________________________________

Grattis återigen till Viking och Hans!
Denna gången var det på Skaraborgs KK's utställning i Larv (2007-05-05), där
Niels Brandstrup tilldömde Viking Cert och BIM.
Dagen därpå var det i spårskogen det blev storslam, 42 p och HP på
första Öppen klass spåret.
STORT GRATTIS!

___________________________________________________________________________________________________


Framgångar i utställningsringarna för Viking och Hugo!
Västergårdens Viking fick Cert och blev 2:a bästa hane på utställningen
i Uddevalla. Grattis till husse, som nu måste vara stolt!

Västergårdens Viking

Det har även gått bra för Västergårdens Noak "Hugo", som även han tagit
Ck och placerat sig som 2:a i bästa hane på utställningen i Västerås.

GRATULATIONER TILL ER!

___________________________________________________________________________________________________


Foto: Ida Stockberg

Malmöutställningen 18/3-07
Glada nyheter från utställningen i Malmö, Umla tog 3:e certet och nu är det bara spåret som ska till
så blir hon champion. Jättekul!
Det gick även bra för Idas Dogo Argentino, Lyra som blev BIM!
Det vart värt resan!

___________________________________________________________________________________________________

Stockholm 2006!
Ett STORT grattis till Kajsa och Hugo (Västergårdens Noak) till framgångarna på Hund 2006 i Stockholm!
En ny Svensk Vinnare-titel och BIR! Det var så att håret reste sig upp på armarna när ni travade in
i stora finalringen. Det var värt att åka hem med två släta ettor på Umla och Vittra!
GRATTIS också till Ida och Lyra (Blanco Pirata West n' Pearls) som tog sista certet för
championatet, det har ni kämpat för och verkligen förtjänat. För visst är hon en stilig hund.
Ett stort TACK till sist till våra valpköpare ur X-kullen som åkte och visade, extra kul att
det gick så bra för er. Xerxes fick 1:a HP och Xotica fick 1:a CK. Jättekul! Hoppas att ni nu fått
lite blodad tand! Nog rapporterat för denna helgen,
Grattis till er allihop!
________________________________________________________________________________________________

Hejsan alla hemsideläsare!
Efter en lång tids inaktivitet här på hemsidan är det dags för lite uppdatering!
Vi har varit på utställning i Gnesta där Marie Gadolin dömde korthåren. Vi fick lite
varierande resultat, och var på det hela taget nöjda! Julia var den som gick bäst, blev bästa
veteran och BIR och placerade sig sedan på 3:e platsen i BIS-finalen. Gå gärna in på Södermanlands
taxklubbs hemsida och kolla in "Jullan". www.sormlandstaxar.com
Vidare fick Vittra Cert, Umla och Viktor fick nöja sig med släta ettor, men däremot fick Xa Hp i
valpklassen och blev till slut BIS-2 i sin åldersgrupp. Vår uppfödargrupp fick Hp, jätteroligt!

Trixie har gjort premiär i skogen och det låter riktigt bra. Snart är det dags för provstart och naturligtvis
återkommer vi till detta fortsättningsvis!

Nytillskott har det blivit i kenneln också, jag (Elin) har köpt en Schwyzerstövare, Hoppjerkers Polka.
Bild och "egen" sida kommer framöver. Hon är en väldigt söt liten tös som redan tampas med taxarna
efter bara ett par dagar. Det ska bli mycket spännande att se vad som händer i skogen framöver!

Det var lite uppdatering på vad som händer och sker. Tack för nu, så hörs vi vidare!
/Elin 061106
_______________________________________________________________________________________________

Framgångar för vår valpköpare Gudrun!
Utställningen på Säva gård den 24 september som gick bra för Xanté.
Upplands Taxklubb var arrangör.,Hon fick HP, blev BiR och BiS 2:a!
Vi gratulerar!!!

_______________________________________________________________________________________________

Tre raka ettor!
Vittra har nu fixat tre raka ettor i öppen klass, viltspår. Så nu är det bara att köra vidare i
utställningsringen och hoppas att det ska gå lika bra på den fronten.
060926/Elin

_______________________________________________________________________________________________

Framgångar på spår!
Vittra har tagit sin första etta i öppen klass på viltspår. Även Svea (Jessika) briljerar
som vanligt och har nått första pris ännu en gång. Hur många ettor på rad har hon nu
egentligen Kajsa? GRATTIS!


________________________________________________________________________________________________

Söderköping 2006-09-02
Stor uppslutning blev det vid utställningen i Söderköping som arrangerades av Östergötlands taxklubb.
Dömde korthår gjorde Ewa Nielsen, både valpar och vuxna.
Alla valparna från Västergården blev omtyckta av domaren, där var Xanté (Wilma) från Gudrun Nilsson, Enköping,
Xet från Eva Skagerberg, Saltsjöbaden som visades utmärkt av barnbarnet. Xori var också med, från Britt-Marie
Gustafsson, Irsta och vår egen Xa.
Bäst lyckades Xet som blev BIR-valp med Hp och vår egen Xa som också fick Hp och kom tvåa efter Xet.
I valpfinalen blev sedan Xet BIS-valp! Stort grattis!
Bland de vuxna var det Umla och Hugo (Noak) som lyckades bäst, BIR och Cert till Umla och BIM till Hugo.
Julia blev bästa veteran och både Qornelia och Svea (Jessika) fick CK i championklassen.
Vittra fick sitt andra svenska Cert. Viking fick CK och blev 2:a bästa hane.
Trixie fick en 1:a, Viktor likaså, Triton och Tindra fick varsin 2:a.
I BIS:et blev sedan Umla placerad som 3:a och Julia blev bästa veteran.
Både uppfödargrupp och avelsgrupp, efter Julia, fick Hp och blev Bästa grupp på utställningen.

Vi vill tacka alla som kom och ställde upp på utställningen, det är jättekul med er aktiva valpköpare!

___________________________________________________________________________________________

Nyköping 2006-08-20
I Nyköping blev resultaten nästan lika bra. För Moa vart det full pott igen med BIR, dömde gjorde Ulf Wall.
För Västergårdens Vittra vart det dock sämre, en slät etta fick hon nöja sig med, hon föll inte domaren
Z. Ehnberg Munsterhielm alls i smaken. Men Lyra lyckades även under söndagen att hålla fanan högt och
fick med sig den röd-gula rosetten hem. Anita Whitmarsh tyckte om henne!
Detta var rapporten för denna helg. Nu håller vi tummarna för utställningen i Söderköping 2:a september!


__________________________________________________________________________________________

Norrköping 2006-08-19
Utställningen i Norrköping vart en verklig framgång, inte bara strålande sol utan
även strålande resultat!
Taxarna dömdes av Kjell Lindström. Västergårdens Xanté blev
BIR-valp och Västergårdens Vittra blev BIR, fick cert och CACIB. Västergårdens Umla blev 2:a
i bästa tik klassen, och även hon fick Cert och R-CACIB.
Stövarna dömdes av Anders Morelius. Tällmyrans Moa blev BIR, fick Cert och CACIB.
Även dottern Idas hund, Lyra blev BIR med Cert och CACIB för domaren Karl-Erik Johansson.
Extra kul var även att duktiga Junior handlern Gabrielle gick till Semifinal med Lyra, fast de bara träffats för
ett par timmar sedan! Vi kan inte vara annat än nöjda alltså!Västergårdens Xanté
Västergårdens Xanté "Wilma"
Västergårdens Umla
Umla granskas av domaren på bordet.


Västergårdens Vittra
Vittra blev placerad som 4:a i BIG-finalen.____________________________________________________________________________________________________
Nya framgångar i Högbo Bruk!
Västergårdens Noak blev BIR på fredagen 14/7 för den italienska domaren Claudio de Giuliani.
På lördagen blev Noak 2:a bästa hane med R-CACIB för Britt-Marie Dornell.
Ännu en gång gratulerar vi Kajsa Grönborg och "Hugge"!!!

Hugo på bordet
Hugo står på bordet och blir granskad av domare Claudio de Giuliani

________________________________________________________________________________________________________

ÖTK's utställning i Linköping!
Östergötlands Taxklubb har haft sin årliga vårutställning i Linköping.
Utmärkte sig särskilt gjorde Västergårdens Viktorsom tog BIR!
Och Västergårdens Quinton tog sitt tredje cert och blev SU(v)CH!
Ett stort grattis till er, och tack för att ni försvarar färgerna åt oss!________________________________________________________________________________________________________

SKK utställning i Norrköping!
BIR, BIM, BIG-2 och HP på både uppfödargrupp och avelsgrupp, vi kan inte vara annat än nöjda med helgen!
BIR och sedan BIG-2 i finalringen- Västergårdens Julia
BIM- Västergårdens Noak "Hugo"
Västergårdens Vittra- CK
Västergårdens Viktor- 1 Hp
Västergårdens Nell- CK
Ett stort tack till våra valpköpare som är aktiva med sina hundar!


_________________________________________________________________________________________________________

Framgångsrika Västergårdare i Åtvidaberg!
Östergötlands taxklubb höll helgen 20-21/5 sitt ordinarie spårprov i Åtvidaberg och det vart ett lyckat prov för
några av taxarna från Västergården. Provets bästa hund med 42 p HP, blev Kajsas duktiga Svea,
(Västergårdens Jessika). Västergårdens Qornelia fick 1:a pris, 42 p, matte Stina måste vara stolt!
Och då detta var hennes första 1:a i ökl på spår blev hon SU(v)CH.
För Kajsas hane Hugo (Västergårdens Noak), blev det en 2:a.
Stort grattis till framgångarna med era hundar!_________________________________________________________________________________________________________

Västergårdens Viktor godkänd i anlagsklass!
Efter avslutad spårkurs har Viktor klarat anlagsklassen i viltspår.
Stort grattis till Therese som lagt ner arbete på att meritera sin hund, lycka till med
öppen klassen nu när ni tränar vidare!

__________________________________________________________________________________________________________

Skara 6 maj!
I helgen var det utställning i Skara, dömde tax gjorde George Kostopoulos från Grekland. Från Västergården
kom Noak och Viking. Det gick bra! Viking fick 1 Hp och Noak "Hugo" blev 2:a bästa hane med fin kritik, BIR tog V & X kullarnas
pappa, Dualis Csardas. Grattis Lotta!

Idas Dogo Argentino Blanco Pirata West n' Pearls "Lyra" fick CK och blev 2:a bästa tik.

En rolig och framgångsrik helg med andra ord. Grattis till er allihop!
/Elin 060506


Blanco Pirata West 'n Pearl
Ida och Lyra i utställningsringen
Västergårdens Noak
Hugo granskas av domaren
Västergårdens Viking
Västergårdens Viking_______________________________________________________________________________________________________


Grattis Kajsa och Svea!
Grattis Hanna och Krille med Tindra!
Till kombinationspriset som Östergötlands taxklubb har nytt för i år som Kajsa
och Svea kammade hem (Västergårdens Jessika).
För att ni lagt ner tid och arbete på spår, och för att ni glänst i ringarna på
utställningarna!
Och till Tindra som försvarade hedern under viltspåren, och fick en pokal för
bästa hund i anlagsklass.
Alltid kul när det går så bra för våra aktiva valpköpare!________________________________________________________________________________________________________

Moa har klarat andra RR-testet!
I de sista dagarna på harjakten blev det så tillfälle för Moa att göra sitt andra RR-
test, och det gick utan några som helst problem. Tyvärr kom ju jakten av sig alldeles
här på slutet av säsongen, på grund av det hårda föret. Men vi ser fram emot sommaren,
som ju är dressyrsäsong. Och nästa höst blir det förhoppningsvis start på jaktprov både för
Moa och Trixie!
060305/ Elin